Vad är ondska?…

En Universitetslärare utmanade sin klass med frågan: “Skapade Gud allting?”  En av studenterna svarade, “Ja”. Läraren fortsatte: “om Gud skapade allting, då skapade han även det onda, och eftersom våra handlingar avgör vem vi är så innebär det att Gud är ond”.

Klassen satt tyst… Efter en stund så räckte en av studenterna upp sin hand och frågade, “magistern, finns mörkret?”  Läraren svarade “Ja”.  Studenten svarade: “Nej magistern, mörkret finns inte, mörkret är bara avsaknad av ljus. Ljuset kan vi studera, men vi kan inte studera mörkret. Vi kan använda Newton´s Prisma och bryta vitt ljus till olika färger och studera de olika färgernas våglängder, men vi kan inte mäta mörkret. En enda liten ljusstråle kan bryta in i ett  mörkt samanhang och lysa upp det. Hur kan man veta hur mörk en plats är? Jo, man mäter hur mycket ljus som finns där. Mörker är en beskrivning på vad som händer när det inte finns något ljus närvarande.”

Sedan fortsatte den unge studenten och frågade: “Magistern, finns ondskan?”  Nu lite osäker svarade Uniersitetsläraren: “Ja självklart.”  Studenten svarade: “Nej, ondskan finns inte, det är bara avsaknadet av Gud. Det är som med mörkret, ett ord som beskriver avsaknad av ljus. Gud skapade inte ondskan, det är en beskrivning av vad som händer när människan inte har Guds kärlek närvarande i sitt hjärta. Ondskan är som kylan som infinner sig när det inte finns någon värme eller mörkret som kommer när det inte finns något ljus.”  Universitetsläraren satte sig ner…

Den unge studentens namn var Albert Einstein.

Tänk vad viktigt det är att vi förstår vad det är Gud har för våra liv när vi söker hans närvaro och vad som infinner sig när vi inte låter hans närvaro och kraft fylla våra liv.

Genom kärleken så har vi allt det Gud har tänk och skapat för oss.  Enkelt, eller hur?

Gud välsigne dig!

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *