Daglig Bön

Bön är grunden för den ortodoxa livsstilen. Vad är bön? Det är en dialog mellan dig och Gud. Det förenar själen med Gud. Det är genom bönen som du förenas med Gud och ta emot gåvan av hans nåd att hjälpa dig att övervinna dina känslor och leva livet bygger på kärlek. Genom bönen du lär dig också att kontrollera distraktioner i ditt sinne så att du kan bli mer vaksamma och fokuserade i din dagliga verksamhet. Bön är nyckeln till att ange ett liv som bygger på dygder.

Hur kan du be? Först etablera en regelbunden tid och en privat plats. Du bör ha en särskild regel för både morgon och kväll. Försök inte att ”vinge det.” Detta är inte en avslappningsövning, men en väg av gemenskap med Gud. Du kommer att vinna på en viss uppsättning riktlinjer att du följer varje gång utan ursäkter för shortcutting dem. I din regel, infoga stående, prostrationer, knästående, vilket gör korstecknet, läsa, och ibland sång. Använd bönböcker och skriftliga böner. Den ortodoxa bönböcker är fylld med böner som har väl beprövad och används i hundratals år.Bön behöver inte vara en skapande aktivitet. Framför allt måste du vara uppriktig.Håll din medvetenhet i ditt hjärta och koncentrera sig på orden i bönen. När du skapa en regel alltid hålla den. Arbeta med din andlige fader om detta.

Du börja be genom att fokusera ditt medvetande i ditt hjärta och med våld insamling där alla de befogenheter av din själ och kropp. Innan du börjar dina böner, ta tid att lugna dig själv och koncentrera er energi i ditt hjärta. Kristus säger, ”Gå in i din kammare och … stänga din dörr ”(Matt 6:6). Ta bort alla aktiviteter som kan störa din inre härkomst. Ställ åt sidan till efter bästa förmåga, alla dina problem på dagen och dina bekymmer för morgondagen. Detta är inte en tid för tänkande eller oroande. När du förbereder sig för att be, stå, sitta eller gå ett par minuter och stadig ditt sinne att koncentrera sig på Gud. Reflektera över vem det är som du kommer att ta. Kom ihåg, det är Gud själv, Skaparen av allt, som du håller på att prata. Försök att hålla i ditt hjärta en känsla av ödmjukhet och vördnadsfull bävan.Om du kan komma med några prostrationer innan du börjar.

När du börjar be, inleda varje ord i bönen. Ta innebörden av orden ner i ditt hjärta.Stressa inte genom böner som du har bråttom att avsluta dem. Låt orden i bönen sakta sjunka in i djupet av ditt hjärta med ödmjukhet och vördnad för Gud. Du måste sakta ditt sinne så att du kan koncentrera dig helt på din bön. Det är lite som att köra en bil. När du kommer 90 miles per timme på motorvägen, kan du känna dig upprymd, stark och i kontroll. Men, kan vid höga hastigheter saker går fel snabbt.Men, när du sakta ner och köra med en hastighet av tjugofem miles per timme, hanterar bilen lätt och om någon gör en farlig manöver du enkelt kan undvika det.Sinnet fungerar på samma sätt. Vill du träna att det går långsammare så att den inte kommer att orsaka dig en obehövliga olycka och du kan öppna ditt hjärta för Guds närvaro. Så, i bön säga orden sakta så att du kan få den fulla innebörden av dem och ge dem möjlighet att tränga in i medvetandet och för att få till ditt hjärta känslor av kärlek och vördnad för Gud. Se upp för tendensen att rusa för att slutföra dem hastigt. När detta händer du har satt din bön till en skyldighet, en annan uppgift att fylla, och det är inte längre sant bön. Oroa dig inte om du fånga dig själv att göra detta. Det är normalt i början. Sluta, sakta ner och sedan fortsätta efter att ha bett Gud om förlåtelse och hjälp. Du kommer så småningom att hitta rätt tempo för dig själv. Dessutom studera böner innan du använder dem så att du vet innebörden av varje ord. Så småningom kommer du vill memorera dem.

När du börjar recitera dina böner, hittar du att ditt sinne kommer att vilja vandra. Det innebär att du fortfarande kör med hög hastighet. Var inte oroad över detta, är det naturligt på grund av vår överaktiva sinnen. Arbetar kontinuerligt med att förbättra din förmåga att koncentrera uppmärksamheten på Gud och din bön. När ditt sinne inte vandra, var mild mot dig själv. Tänk på Gud och hur han älskar dig och gå tillbaka till recitera igen vad du sa när din hjärna var någon annanstans. Ta dig tillbaka till koncentrera sig på Gud och orden i bönen. Ibland hjälper det att säga dina böner högt en stund för att hjälpa dig koncentrera sig. Sinnet är mycket skicklig på att försöka göra mer än en sak i taget. Men i själva verket bara koncentrera dig på en sak i taget. Du kan lätt luras av sinnet som lämnar bön att fokusera på andra frågor. Dessa vandringar i sinnet visar måtten på ditt hektiska liv och där du måste hitta sätt att göra det lugnare så att du kan hela tiden medveten om Gud. Bön är inte läge att fokusera på dessa världsliga aktiviteter, för det kommer bara att distrahera dig från bönen. Arbetet med att koncentrera er uppmärksamhet mer och mer varje gång du ber. Varje dag du kommer att vinna i din uppmärksamhet under bönen.

När du är klar med dina böner, står för en liten stund. Tänk vad ditt böneliv förbinder dig. Försök att hålla i ditt hjärta vad som givits till dig. Uppskatta det för en stund.

Det är viktigt att göra ditt liv en bön som är en fast regel en önskad vana, och inte något som görs ibland, sporadiskt eller oformligt. Be varje morgon och kväll för femton minuter vid ett minimum. Din bön regel bör innehålla särskilda böner (Se baksidan av denna broschyr för ett exempel på en början bön regel). Åta sig att göra din regel varje dag, precis som du har åtagit sig att dagligen personlig hygien uppgifter som att borsta tänderna. Du glöm inte att göra dem varje dag. Du måste göra bönen en liknande vana, en som du aldrig glömmer. Precis som att borsta tänderna är viktigt för hälsan för våra tandkött och tänder, bön är viktigt för hälsan i vår själ. Uthållighet och tålamod i bön gör dig redo för Guds nåd att arbeta inom dig.