En bestämd tid i bön

av de viktigaste sakerna är att skapa viss regelbundenhet i din bön gånger med regelbundna tider för start och endigtimes. Detta kommer att bidra till att göra det till en vana, precis som du har en normal tid du äter och en normal gång du går till sängs.Saint Theophan råder oss att detta tjänar ett annat viktigt syfte, att eliminera brådska.

Han säger,
”Varför brådska i bön inträffa? Det är obegripligt. Vi tillbringar timmar inblandade i andra saker, och de verkar vara minuter, men bara börja be, och det verkar som vi har stått länge. Och då vi känner att vi måste skynda till slut så snart som möjligt. Ingen ersättning är skördat i bön på detta sätt. Vad ska man göra?

Är inte detta sant med ett sportevenemang, en film eller en konsert. Den har en början tid och vi normalt veta när det tar slut och därför inte känner rusade när vi ska gå. Vi tillåter oss själva att bli wraped i själva evenemanget. Det är så praye bör bli. Det ska inte vara som vi försöker klämma tid ovanpå allt annat. Det finns en tid reserverad som är heligt, ett apointment vi har gjort med Gud.

Saint Theophan fortsätter
… Några Gör så här: Ställ en bestämd tid för bön — en kvarts timme, en halv eller en hel timme (vad är lämplig för dig nivå av bönen), och reglera din vakt så att klockan slående på en halvtimme eller timme signalerar Ned för böner. När när du börjar bön, inte angår dig med det antal böner att läsas, men bara lyfta ditt hjärta och sinne till Herren i bön, och fortsätta på ett värdigt sätt under den tid som reserverats. Andra avgöra hur många böner som kan göras på den bön repet vid ett givet tillfälle och gå i en lugn och lugnt sätt att räkna dem o bönen repet. De står med sina sinnen inför Herren, eller samtala med Honom i sina egna ord, eller recitera några bön, och detta är hacka de vördnadsfullt vördar hans oändliga härlighet. ”

Vad Saint Theophan säger att om vi har något bestämt sätt att veta när våra böner börjar och slutar vi kommer inte vara oroliga för klockan, utan om vår bön och vårt förhållande till Gud. Det ger oss möjlighet att Release vår IND från den verksamhet som hanterar alla våra worldy bryr sig. Eftersom vi i dag normalt inte har en klocka som gonggonger kan vi istället använda en alarmet för den tidsperiod som tjänar samma syfte han beskriver.

Han fortsätter:
”… Välj en av dessa metoder för dig själv och håll för att det allvarligt. Du och jag kan inte gå utan bestämda regler.”

Han varnar oss då om risken att rusade i våra böner. Detta han anser vara en viktig punkt.

Han skriver,
”… Skynda på böner är meningslöst. Kanske du kan läsa bara en enda bön eller en psalm under hela tiden. Det var en person som kunde recitera bara Herrens bön under sin ordinarie bön gången, titta ord förvandlats till en hel bön. Ytterligare en person, som har fått veta om detta acceptabelt sätt att be, visade att har stått under hela Morgongudstjänst recitera psalm 50. ”förbarma dig över mig o Gud, enligt din stora barmhärtighet” — och sprang ut ur tid innan han kunde avsluta. ”

Om vi kan skydda den tid vi som avsatts för bön som helig tid, kommer vi inte att känna rusade och vår bön kan ta sin naturliga utan att vi oroa oss om vi har tillräckligt med tid. Ställ en häpnadsväckande punkt och och slutpunkten för era böner.

Det kommer en tid då du inte behöver några regler. ”För den som kan be innerligt, inga regler behövs” , säger Saint Theophan